Make it count.

Luonteenpiirteesi voivat vaikuttaa siihen miten toiset reagoivat unelmiisi tai suunnitelmiisi. Surullista. Saatat toisten mielestä höyrytä, olla epäuskottava tai jopa malttamaton. Unelmillesi on helpompi nauraa ja ne voi lytätä huumorilla, vaikka olisit kaiken sanomasi takana. Jos olet perusluonteeltasi valmiiksi harkitseva ja vakava, sama unelma voi olla toisten mielessä toteuttamiskelpoinen. Iloinen luonne, avoimuus ja tietynlainen herkkyys koetaan kulttuurissamme hieman kevyenä, harkitsemattomana käytöksenä. Vauhdikkuus ja herkästi syttyvyys ei ole suotavaa kuin urheiluautojen ominaisuuksina. Ihminen josta nämä ominaisuudet löytyvät saa helposti porukan pellen leiman. Viihdyttävä, harmiton, mukava tapaus, muttei välttämättä sen kummempaa. Pyydetään muuttumaan, rauhoittumaan, ottamaan aikalisä kerran jos toisenkin. Jossain vaiheessa pelin viheltämistä poikki ei enää jaksa. Tekee mieli lähteä vaihtoon.
Usein tämä ihmistyyppi koittaa hillitä omaa perusluonnettaan. Mieti sanojasi, pureskele asiaa, kerro se vasta sitten julki. Harkitse, rauhoitu, annan ajan kulua.

Mitä tapahtuu sitten kun tiimalasin hiekka on lasin pohjalla? Aika kuluikin loppuun.

Unelmilla on usein siivet. Ihminen, jonka olemuksesta paistaa, että toisinaan askel kulkee metrin verran lattiatasosta, omaa juuri näitä "siipiveikko-unelmia". Mitään pahaa niissä ei ole. Maailmassa on liikaa ihmisiä joiden jalat uppoaa lattiarajaan. Usein nämä hullut unelmoijat yrittävät kuitenkin tallata peruselämäänsä läpi parhaansa tehden, kestäen hurjasti pettymyksiä ja pysyen lujana kovissakin kolhuissa, sopeutua muottiin, vaikkakin sieltä usein ulos rönsyten. He jaksavat haaveilla, kuunnella palautetta joutavista höpötyksistä, ja jatkaa jonninjoutavaa höpötystä tai haaveilua. Ihanaa, että meitä on joka lähtöön! Siivillä voi lentää suoraan kohti, tai sitten poispäin. Ei saisi kuitenkaan koskaan päästää omia unelmiaan karkuun.

Tiedättekö mikä on hienointa, minun mielestäni. Joskus nämä ihmiset uskaltavat alkaa elämään, täysin omana itsenään, ja toteuttavat unelmiaan. Parhaassa tapauksessa he saavat tukea ja kannustusta ja pystyvät tekemään enemmän kuin parhaansa. Heidän siipiään ei nypitä, eikä komenneta pitämään jalkoja maassa. He oppivat arvostamaan itseään, eivätkä koko ajan pyri muuttumaan ja muuntautumaan, sopeutumaan ja päästämään irti. He lopettavat miellyttämisen.

Tee elämällesi merkitys. Unelmoi. Pyri toteuttamaan unelmasi. Älä annan ajan kulua loppuun. Älä pyydä anteeksi että olet sinä. Arvosta itseäsi, mutta uskalla kasvaa ja kehittyä. Hienoja tosiasioita, jotka helposti unohtaa pyrkimyksessä tehdä oikein, halussa toimia niin kuin pitäisi. Täällä oikeasti eletään vain kerran. Kuinka monen sydän on kuitenkin täynnä odottavia toiveita?


Minulla on ollut niin paljon onnea, tai olen jotain onnistunut tekemään oikein, että muutamat, hyvin isot unelmani ovat toteutuneet. Uskallan väittää että olen oppinut jo hieman arvostamaan ansaittua. Nöyrtynyt, hyvällä tavalla. Mikään ei kuitenkaan ole niin täydellistä kuin epätäydellisyys ja on ihan sallittua unelmoida lisää. Toisinaan unelmani ovat mahdottomia, kuten lottovoitto, koska en veikkaa, mutta on minulla muutama unelma, joiden eteen itse tekemällä voin vaikuttaa. Yksi unelmani on ollut aina elää hyvä elämä. Jokainen miettiköön mitä se voisi pitää sisällään. Minulle se on avautunut vasta nyt aikuisuuden kynnyksellä.

Eräs ystävä sanoi ettei kannata koskaan sanoa unelmiaan ääneen, koska silloin ne eivät toteudu. Tuo ääneen puhuminen on ollut aina suurin paheeni, ja toisaalta ominaisuus jonka perusteella olen tietyntyyppinen, minä. Tätä piirrettäni kuitenkin toivoisin voivani hieman muuttaa. Uskon tuohon hiljaisuuden voimaan itsekin. Luultavasti se ei onnistu, koska sen tähän julkiseksi kirjoitin. Yritän. :)

Hyvä elämä ei ole rahaa ja materiaa. Se ei ole pelkkää menestystä ja kunniaa, hienoa urakehitystä tai onnistuneita valintoja. Se on toteuttamiskelpoinen unelma kuitenkin, olitpa sitten kuinka hillitsemätön, tai hallittu, tahansa. Hyvä elämä on mielestäni taito osata elää niin, että ne, jotka matkaa kanssani kulkevat, pystyvät sanomaan eläneensä samanlaisen. Se on elämää, jossa ei tarvitse harmitella mennyttä tai unelmoida huomisesta. Taito osata nauttia juuri tästä hetkestä, niillä eväillä, mitä käytettävissä juuri nyt on. En siinä vielä ole täysin onnistunut, mutta lieneekö monikaan. Pitää vaan uskoa, että on ainakin oikealla reitillä.



Kommentit

Suositut tekstit