Love it or list it.

Otsikko on suora lainaus ohjelmasta, jota on miehen kanssa unettomina öinä tuijotettu ruudulta. Tekstiin kyseinen ohjelma ei liity, mietin alkuun, mutta kyllä pieni merkitys ohjelmalla on ollut parisuhteeseemme tänä vuonna. Välillä ei ole jaksettu jutella, moni asia kääntynyt väittelystä riidaksi ja pettymyksen tunteet nousseet pintaan isommin kuin aiemmin. Tuo typerän hauska ohjelma on ollut levollinen hetki, kuin pääsylippu samalle tasolle, kohti huumoria ja rentoutumista.

Odotuksien täyteinen vuosi 2019 on pian takana. Uusi vuosi ja vuosikymmen alkamassa. Odotukset ovat usein kehnoja kavereita, koska ne tuppaavat liian usein muodostumaan turhan isoiksi, raskaiksi tai pettämään pahasti. Pettymyksen takaa kuitenkin aina löytyy jotain, ja turhien odotusten poistaminen luo tilalle terveemmän pohjan elää juuri sitä omaa hyvää elämää. Odotusten sijaan asetan itselleni jatkossa tavoitteita. Aina ei ole syytä etsiä syyllistä. Peiliin on myös turha katsella. Elää niin, ettei moisia tarvitse miettiä. 

Tämä kirjoitus on pelkkää listausta ja numerointia, löytämäni  alinna olevan savonmuankielisen riimittelyn innoittamana. Love it, or list it. 

Mönkään menneet odotukset TOP 5 2019

1. Ihana ja levollinen äitiysloma 
2.Terve lapsi
3.Positiivinen tapa elää hetkessä 
4.Huippu fyysinen ja henkinen kunto 
5. Ihania omia hetkiä rakkaiden asioiden parissa 

Onnistunut hyvä elämä TOP 5 2019

1.Maailman suloisin ja täydellisin pieni tytär, joka välillä rasittaa sitovuudellaan, ja ihanat, rakkaat ja välillä niin raivostuttavan ärsyttävät poikani  sekä ihanat ja rakkaat ja toisinaan ärsyttävät isommat lapset, joiden elämässä saan olla yksi tärkeä aikuinen ja välillä se erittäin kuuluisa "huono mutsi". Rakastan teitä kaikkia viittä, yksilöinä, juuri sellaisina kuin olette.  
2.Rakas puoliso, taisteluparini. Rakastan sinua kaikin mahdollisin tavoin. Kiitos, kun jaksat rakastaa minua. En luovu susta koskaan. 

3.Rakkaat ja tärkeät ystävät. Ne kultakimpaleet, jotka pysyvät elämässäni, vaikka kaikki ympärillä muuttuu, murenee tai lähtee uuteen nousuun. Ne joiden kanssa juttu jatkuu entisestä, eikä paidan likaisuudella tai olemuksen vireellä ole väliä. Joille ei tarvitse selittää mitään, ei olla olemalla, olla vain olemassa. 

4.Perhe, lihaa ja vertaa, samaa sukua vaikka eri maata. Kiitos kaikesta saadusta ; ongelmista ja vahvuuksista, kiitos ymmärryksestä ja tuesta. Kiitos ratkaisuista ja heikkouksien kestämisestä. Kiitos siitä, että olette.

5.Suodattamalla kaikki turha ja epäoleellinen, on kulunut vuosi tuonut elämään uusia tapoja ajatella, nähdä ja tuntea erilaiset kokemukset ja asiat. Perusvire on positiivinen ja eteenpäin menevä, lasi enemmän puoliksi täynnä kuin tyhjä. Minä riitän. Minä kelpaan näin.


Huomenna lista on taas tyhjä ja vuosi alussa. Jätän odotuksien ja lupausten listan sellaiseksi, tavoittelen hyvää, ja pidän huolta enemmän noista tärkeimmistä. 

Alla vielä värssyjä-sivustolta löytyneet ohjeet jokaiselle. Lupsakkoo tulevaa vuotta! 

Hyvästi 🎄 Joulukuu 



Elämän ohjeet uuvelle Vuojelle 2020
1. Anna kaekkee, vua elä periks.
2. Joka ihteesä luottaa, se kykynsä tuploo.
3. Naara itelles ennenku muut kerkijää.
4. Murheen kantaa yksinnii, vuoan illoon pittää olla kaks.
5. Leoka pystyyn, kun tulloo kova paekka, pyssyypä aenakkii suu kiinni.
Eiköhän näellä evväellä pärjee!

Kommentit

Suositut tekstit