Poikieni isälle.


Et raskausaikana höpötellyt mahalleni tai hieronut jalkojani. Et tosiaankaan itkenyt ilosta, kun ripustimme pieniä äitiyspakkauksen vaatteita pesun jälkeen kuivumaan, niinkuin minä tein, tai hullaantunut ajatuksesta miten hienoa on kun pieni ihminen potkaisi ihon läpi kättäsi.
Et tiennyt mitä odottaa, kuten en itsekään,  kun aamulla lapsivesien mentyä odottelin sinua, kun joit kahvit, pakkasit omat parranajovälineet ja kävit suihkussa. Ohjekirjassahan, jota luin sinulle, kerrottiin synnytykseen olevan reilusti aikaa vesien mentyä.
Kahden tunnin päästä, kun pidit sylissäsi maailman suloisinta tummatukkaista pientä miestä näin silmissäsi niin suuren hämmennyksen ja rakkauden, jota en olisi voinut edes kuvitella. Ensimmäistä kertaa taisit katsoa minuunkin kuin johonkin ihmeidentekijään ja sitähän minä olin, sinun kanssasi. Sinä hetkenä sinusta tuli isä.

Sinussa on jotain hyvää tahtoa, voimaa ja kärsivällisyyttä, helliä ajatuksia, tekoja ja lämpöisiä katseita. Huumoria, höpöstelyä ja hassuttelua. Olet läsnä hetkessä ja annat itsestäsi paljon, joskus liikaakin. Joskus olen huolissani siitä miten itse jaksat, kun turhan usein pyyhit omia harmituksia kintaalla, lakaiset pois pahan mielen ja väsymyksen, kestät paljon minultakin. Mutta sinä, sinä rakastat koko sydämestäsi ja saat pojat tuntemaan itsensä maailman tärkeimmiksi. Olet hyvä isä. Parasta heille.
Olet taitava lähes kaikessa mitä teet, en oikein edes keksi asiaa, jota et osaisi, ja olet esikuvana noille pienille miehenaluille jotka katsovat sinua ylöspäin, muutenkin kuin pakosta. Minähän teen sen vain vähäisen pituuskasvuni takia. heh heh. Opetat kärsivällisesti uutta, jaksat toistoja, et hermostu turhasta, ja olet opetellut itsekin niin paljon uusia taitoja saatuasi arvonimen Iskä, etten muuta voi kun olla sinusta ylpeä. Olisit varmasti ykkösvalinta monille, mutta meille kolmelle olet koko elämä.

Olen ylpeä siitä ennenkaikkea, että se olet juuri sinä jolle aamulla saamme tuoda kahvia ja kakkua ja läikyttää kahvit rappusiin ja sitten sänkyyn ja vähän vielä nahista ja äristäkin ennen kuin homma on bueno. Rakkaani, Hyvää tulevaa huomista isänpäivää sinulle.




Myö rakastetaan sinnuu!



HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ jokaiseen kotiin, niille aarteille, jotka ylettyvät astioihin ylimmiltä hyllyiltä, jotka avaavat kurkkupurkin kannen, vaihtavat talvirenkaat, pistävät itsensä likoon ja ovat tukena ja turvana elämän hyvässä ja pahassa.

Kommentit

Suositut tekstit