Remember to keep in touch.

Olosuhteiden pakosta olen ulkopuolella omaa elämääni. Tunne on raastava. Mietin miten kamalaa olisi , jos kokisi olevansa aina hieman ulkopuolinen. Henkisesti yksin. Fyysinen yksinäisyyteni on hieman helpompi hyväksyä, koska tiedän palaavani vielä kotiin. Entäpä jos jäisi laitokseen elämään, vanhuuden tai muun sairauden takia. Olisi suurimman osan ajasta yksin. Ymmärrän kaikkea nyt hieman paremmin.

Yksin ollessaan odottaa toisten yhteydenottoa. Itse ei oikein ilkeä soitella, koska tulee tunne että häiritsee kiireistä arkea. Yhteydenpito ja kohtaamiset tulevat todella tärkeiksi. Vuorokausi on pitkä aika odottaa. Sekunnit ja tunnit matelevat.
Kaikkein läheisimpiä kaipaa eniten. Toivoo kuulevansa päivän tapahtumista, näkevänsä kuvia tärkeistä asioista. Kaipaa osallistumista omaan elämäänsä. Ikävöi.

Oma elämäntilanne on huonoin mahdollinen tällaiseen, koska rakkaimmilla ei ole ylimääräistä aikaa, jota viettää kanssani. On surullista ikävöidä ja odottaa, jonka tekee, vaikka tietää, että toisen on pakko tehdä jotain tärkeämpää kuin pitää seuraa. Kiireiseltä kuulostava ääni ja tunne, että pitäisi jo mennä, sattuu silti. Yksin ollessa on liikaa aikaa pyörittää kaikkea oman navan ympärillä.  Minun tapauksessa kaikki pyöriikin kirjaimellisesti oman navan ympärillä.

Mietin vanhaa isääni, joka asuu palvelutalossa. Hän on nyt eloisa ja seurustelee muiden asukkaiden kanssa, mutta oli aika kun hän joutui sairaalaan ja jäi sille tielle,  keskeltä omaa kotia ja arkea. Hän oli puolitoista vuotta eri yksiköissä ja vuodeosastoilla. Hän oli kamalan paljon yksin. Tuntui haastavalta lähteä vierailemaan keskeltä omaa arkea, joskus oli helpompi jättää vastaamatta puheluun ja soittaa myöhemmin uudelleen, milloin muisti. Hän oli varmasti todella yksinäinen. Päivät kuluivat hitaina ja mitäänsanomattomina läpi. Lopulta ei ollut oikein mitään kerrottavaa, toistuvista rutiineista ei jutun juurta saanut. Hän myös menetti otteen omaan elämäänsä, arkeen ja sen tapahtumiin. Miten surulliseksi tulin kun ajattelin mennyttä. Tänään soitin hänelle, tajusin paljon enemmän.

Kiitos teille, jotka pidätte yhteyttä. Pienikin asia tuntuu isolta. Aika kulkee sujuvammin höpötellessä.
Oli ihana nähdä tänään videota pojan pelistä, kuulla tuloksia ja nähdä oma hevonen kuvassa. Oli ihana, kun ystävä istui aamulla tovin jutellen niitä näitä. Oli mahtava asia kuulla miten paljon kotona oli tehty ystävien toimesta. Vetää nöyräksi.

Tämä kokemus on opettanut välittämään enemmän, pitämään yhteyttä, unohtamaan jatkuvan kiireen ja paahtamisen. Osaisinpa myös elää tämän mukaisesti jatkossa. Keep in touch.







Kommentit

Suositut tekstit